Tổng hợp việc làm cho sinh viên Đại học Xây dựng miền Trung theo ngành nghề. Nơi sinh viên tìm việc phù hợp và định hướng nghề nghiệp.
Phối hợp cùng Trưởng Bộ Phận Ẩm Thực và Giám Đốc Điều Hành trong việc lựa chọn, tuyển dụng và đào tạo nhân viên.
Tổ chức thực hiện vệ sinh an toàn thực phẩm theo đúng quy định của cơ quan quản lý và tiêu chuẩn của Khách Sạn.
Xây dựng và quản lý ngân sách hàng tháng của bộ phận Bếp.
Phối hợp cùng Trưởng Bộ Phận Ẩm Thực xây dựng thực đơn và tổ chức việc phục vụ ăn sáng, ăn trưa và tối phù hợp cho từng giai đoạn phát triển của Khách Sạn.
Phối hợp cùng Nhà Hàng, Lễ Tân để chuẩn bị ăn sáng cho khách lưu trú.
Đảm bảo dịch vụ ăn trưa và tối luôn sẵn sàng khi khách yêu cầu.
Phối hợp cùng bộ phận Kế Toán trong việc tìm kiếm các nhà cung cấp phù hợp để đảm bảo chất lượng nguyên liệu tốt và giá thành hợp lý.
Thường xuyên kiểm tra đảm bảo nguyên vật liệu sẵn sàng để phục vụ theo đúng thực đơn của khách sạn.
Chịu trách nhiệm quản lý và thống kê việc sử dụng nguyên liệu của Bếp theo đúng định lượng tiêu chuẩn, tránh thất thoát lãng phí.
Tham gia họp hàng tuần với các Trưởng Bộ Phận và Giám Đốc Điều Hành, báo cáo tình hình hoạt động của bộ phận để từ đó có những chiến lược đôn đốc và thúc đẩy kịp thời.
Tìm hiểu những nhu cầu, sở thích về khẩu vị của khách hàng cũng những mong đợi của khách hàng về chất lượng dịch vụ ẩm thực của Khách Sạn để có thế kịp thời thích ứng nhằm tối đa hóa sự hài lòng của khách. Không ngừng học hỏi, tìm tòi để làm phong phú thêm thực đơn, nâng cao khả năng thu hút khách hàng.
Trong trường hợp khách hàng có những phàn nàn, phối hợp với Trưởng Bộ Phận Ẩm Thực và Giám Đốc Điều Hành để giải quyết triêt để kịp thời.
Đảm bảo việc sử dụng các trang thiết bị an toàn, tiết kiệm, hiệu quả.
Thực hiện nghiêm túc các nội quy về phòng cháy chữa cháy.
Điều phối lịch làm việc cho nhân viên một cách linh hoạt nhằm đáp ứng tốt yêu cầu của công việc cũng như đảm bảo nhu cầu lợi ích của từng nhân viên.
Quản lý, giám sát, hướng dẫn, và lên kế hoạch làm việc cho nhân viên trong bộ phận Bếp trong quá trình triển khai công việc nhằm đảm bảo hiệu suất lao động và chất lượng dịch vụ tốt nhất.
Lên mục tiêu tiết giảm chi phí hiệu quả cho bộ phận.
Phát triển những nhân viên có năng lực nghiệp vụ và đạo đức nghề nghiệp tốt, tạo môi trường làm việc thân thiện và đoàn kết.
Báo cáo các công việc & phát sinh hàng ngày/ tháng/ năm.
Thực hiện nhiệm chào đón, phục vụ các nhu cầu ăn uống của khách đặc biệt là phục vụ khách ăn sáng Buffet theo đúng tiêu chuẩn đề ra của Ban Giám Đốc dưới sự hướng dẫn chỉ đạo của Giám Sát và Trưởng Bộ Phận Nhà Hàng.
Chào đón khách khi ra vào nhà hàng với thái độ tươi cười niềm nở
Chỉ dẫn bàn ăn cho khách hàng, mời khách ngồi.
Hướng dẫn khách về đồ ăn, đồ uống, vị trí, khu vực các đồ ăn, uống khi khách dùng Buffet.
Phục vụ đồ ăn đồ uống cho khách theo yêu cầu. Phục vụ các nhu cầu ăn uống của khách tại phòng.
Thu dọn bát, đĩa, dao, dĩa .. khi khách sử dụng xong
Quan sát các nhu cầu của khách từ xa để có sự phục vụ kịp thời
Nhớ tên khách và giao tiếp với khách bằng tên của họ để tạo cảm giác thân mật và làm khách hài lòng
Ghi nhớ các thói quen ăn uống của khách, các món khách ưa thích, các món khách bị dị ứng hoặc không muốn dùng để có sự phục vụ chu đáo
Tôn trọng văn hóa ăn uống của khách theo đặc thù của từng quốc gia
Thường xuyên kiểm tra chất lượng đồ ăn, đồ uống , vệ sinh an toàn thực phẩm để khách hàng được sử dụng dịch vụ tốt nhất có thể
Lau rửa dao rĩa, bát đĩa, cốc tách, ly rượu, dụng cụ làm việc, bàn ghế….giữ gìn khu vực làm việc luôn gọn gang, sạch sẽ.
Tác phong nhanh nhẹn, niềm nở khi phục vụ khách. Quan sát và chăm sóc chu đáo các khách đặc biệt( VIP).
Xử lý và báo cáo ngay cấp trên trong các trường hợp khách không hài lòng về chất lượng đồ ăn, đồ uống, dịch vụ của nhà hàng.
Đưa ra những ý kiến đóng góp cho giám sát và trưởng bộ phận nhà hàng để duy trì và nâng cao chất lượng dịch vụ
Chủ động sáng tạo trong công việc để tăng thêm hiệu quả và chất lượng của nhà hàng.
Giữ gìn vệ sinh, đồng phục gọn gang sạch sẽ, tác phong chuyên nghiệp, tuân thủ giờ giấc làm việc.
Giữ gìn và sử dụng đúng cách các trang thiết bị, dụng cụ làm việc. Báo cáo ngay cấp trên trong trường hợp hỏng hóc, mất mát.
Báo cáo ngay cấp trên khi phát hiện thấy bất kỳ tài sản nào của khách bị bỏ quên tại nhà hàng.
Ghi chép đầy đủ, làm hóa đơn thanh toán rõ ràng khi khách hàng sử dụng dịch vụ.
Phục vụ đồ uống miễn phí (welcome drink) để đón chào khách.
Kết hợp cùng bộ phận buồng phòng đặt hoa quả phòng, hoặc các dịch vụ chế độ đặc biệt của các khách VIP khi được yêu cầu.
Tuyệt đối không dùng khách sạn làm địa điểm, hay lợi dụng khách của khách sạn để đặt các dịch vụ đi kèm chuộc lợi các nhân, hoặc bán dịch vụ mà không cho vào doanh thu của khách sạn.
Prepare weekly staffing schedules, monitoring staff attendance and plan work schedules.
Prepare various monthly reports as required.
Conduct regular operational meetings & trainings.
Other duties upon management requests
- Based on job requirement, assign daily work, take care of time attendant record, make roster adapting daily need
- Front Office Manager to conduct regular communications meetings and make sure that departmental briefings and meetings are effective and conducted as necessary.
- Oversee the punctuality and appearance of all Front Desk employees, making sure that they wear the correct uniform and maintain a high standard of personal appearance and hygiene, according to the hotel and department’s grooming standards.
- Report to Room Divison
Employee Selection
• All employees selected meet the essential requirements of the employee specifications for their position.
Training & development
• Employees are been trained in all essential tasks as per the requirements
• Training plans for all employees are prepared, implemented and regularly updated
• An active talent spotting program is in place to support succession planning and career growth.
Consistent food quality in all F&B outlets & events
• Outlet food concepts are documented, implemented and monitored.
• All recipes are followed strictly according to the approved standard.
• All kitchen employees demonstrate the Zannier Hotels service behaviours at every point of contact.
• The Sequences of Service (SOS’) are developed and consistently applied in all outlets and events.
• Recipes are developed and trained as per approved concepts.
• Preparation and presentation of food is of consistent high quality and following the resorts approved recipes.
• Any service recovery issues are reported, investigated and corrective action is taken.
• Guest satisfaction and feedback is actively obtained and used to enhance the guest experience.
Profit Optimisation.
• Budgeted revenue figures for each outlet are achieved.
• Expenses are in line with the budget.
• Departmental PNL’s are analysed monthly and opportunities for profit optimisation are created and implemented.
• Food wastage is kept to a minimum and does not affect the departmental profit.
• Menu engineering tools are in place and menus are updated regularly.
• Menu are created and new dishes are developed to consciously optimise profit .
Health & Safety
• HACCP standards are maintained at all times and any issues are reported, investigated and followed up immediately
• Employees are trained and aware of HACCP standards and follow strictly
• All employees are groomed and take care of personal hygiene as per company standards
• Regular inspections of all kitchen outlets are conducted and reported
• Regular inspections from the government with its regulations are passed without any punishments
Reporting & Administration
• Daily, weekly and monthly reports are prepared in time and sent to management
• Controls of all furniture, fixtures and equipment are in place and replacements are in line within the budget
• All legal aspects are fulfilled in regards to food handling
• Relationships are established and purchasing of all food items are in line with the resorts regulations and procedures
• To report for duty punctually wearing the correct uniform and nametag at all times.
• To maintain a high standard of personal appearance and hygiene at all times.
• To maintain a good rapport and working relationship with staff in the outlet and all other departments.
• To attend and contribute to all staff meetings Departmental and Hotel trainings scheduled and other related activities.
• To fully support the Departmental Trainers function in the Department assigned.
• To undertake any reasonable tasks and secondary duties as assigned by the Executive Chef.
• To respond to any changes in the restaurant function as dictated by the hotel.
• To project at all times a positive and motivated attitude and exercise self control.
• To have a complete understanding of the Income Audit Section in the Operations Manual and Policies & Procedures.
• To provide a courteous and professional service at all times.
- Đảm bảo các hoạt động vận hành một cách trơn tru và hiệu quả trong bộ phận thông qua dịch vụ đặt phòng nhanh chóng, hiệu quả và phù hợp để đạt được doanh thu phòng tối đa nhằm đáp ứng hoặc vượt qua được mục tiêu doanh thu.
- Supervising General Job Performance of reservation staff, implementing of policies and procedures under guidance of Front Office Manager, training employees, responsible and perform any other duties might requested by Front Office Manager or Room Division Manager.
- Giám sát Hiệu suất công việc chung của nhân viên đặt phòng, thực hiện các chính sách và thủ tục theo hướng dẫn của Giám đốc Văn phòng, đào tạo nhân sự, chịu trách nhiệm và thực hiện bất kỳ nhiệm vụ nào khác có thể được yêu cầu bởi Quản lý Tiền sảnh hoặc Quản lý Bộ phận Phòng.
- Ensure hotel is patrolled on a regular basis.
- Ensures all hotel entrances are locked and unlocked as per hotel policy.
- Maintains hotel key management procedures, and ensures that all keys are accounted for.
- Closes down food and beverage outlets each night.
- Ensures all meeting and exhibition rooms are secured.
- Completes daily security log, including pertinent information from the shift.
Handles complaints, investigates and thoroughly reports on customer or employee injuries, workers compensation claims, thefts, assaults, lost property, car accidents, loud parties, vandalism and other customer complaints as necessary:
- Takes appropriate action on hotel cleanliness issues and general hotel services.
Maintains responsibility for handling any emergency that would require partial or complete evacuation of the hotel in instances such as fire, armed robbery, severe injuries, power failure or bomb threats as necessary.
Refreshing SOS, SOP / Developing treatments.
To have an understanding for all accounting matters related with the Spa Operation.
To delegate work duties, make schedule and handle personnel issues.
Have initiative and be creative in making special offers, if necessary.
To fully understand all company Policies & Procedures.
To ensure the entire staff enjoys their working environment.
To support and attend all training programs requested from head office.
To Ensure the guest experience is consistent
Supervising, training and developing staffs.
Spa Employees are continually developed and challenged to maximize their potential.
The spa is consistently operating to agreed standards.
Handling and resolving all customer issues and concerns diplomatically.
Industry-leading, innovative programmes; ensure that standards for quality, content and variety are met.
Staying up-to-date with the spa and Massage industry trends.
Ambience, special touches and guest interaction are reviewed and corrected whenever they do not meet the required standards.
All materials and supplies needed to operate to the required standards are available without interruption.
The Spa’s operational and financial figures are reported punctually and accurately.
Checking over the grooming of all therapists.
Assist Receptionist to Check and answering all emails by guest bookings quires.
Guiding business decisions by staying on top of the spa industry trends.
Maintaining a strong menu of services with both exceptional artistic and aesthetic value.
Developing and maintaining gracious and efficient front desk procedures.
Maintaining and updating all necessary internal and external signage.
Promoting spa specials, as well as ongoing services and products.
Being aware of other departments’ promotions and upsell/ promote them.
Focus on the boutique sales increasing revenue
Attending and participating in required staff and management meetings and training seminars.
Quality control and oversight of all internal marketing and promotional materials.
Striving to create loyal customers and ongoing clients; encourage clients to book continuing and future appointments.
Striving to build a referral business.
Ensuring that the emergency set and the Medic First Aid box are always available and communicating with resort Nurse to always up-to-date.
Following and enforcing all safety policies applicable to the spa.